activiteiten, naar buiten

Modderdag 2020

Jippie, vandaag is het modderdag! Een dag waarop er heerlijk gekliederd en gevoeld mag worden, kinderen lekker vies mogen worden en volop kunnen experimenteren. Op mijn groep vinden de kinderen meedoen aan modderdag meer iets voor de kleintjes en worden ze liever op andere momenten vies. Bijvoorbeeld tijdens het voetballen op het plein als er grote modderplassen liggen en dan expres de bal zo hard mogelijk in de plas schoppen, slidings maken in het park in een periode met veel regen of tijdens het spelen in en rondom het vennetje in het bos, bijna het hele jaar door is daar genoeg modder te vinden.

Zelf ben ik dol op spelen en experimenteren met water en zand, dus afgelopen week gingen ik op woensdag en vrijdag lekker met de kids en een tuinslang alvast modderdag vieren! Hierbij stond voor mij de beleving van de kinderen centraal, ik sloot de tuinslang aan, vulde een paar grote emmers en liet de kinderen lekker hun gang gaan. Er ontstond zeer gevarieerd spel waarbij ieder kind op zijn manier met het water en zand aan de slag ging, iedereen zeer betrokken was en er volop samengewerkt werd. Ik keek genietend toe en zag het volgende gebeuren…….

Ik heb deze twee modder middagen enorm genoten van het kijken naar, volgen van en meedoen met het spel van de kinderen. Geen voorbereidde activiteit maar gewoon aan de slag, ervaren en beleven, met als resultaat vieze, blije kinderen en een vieze, blije pm-er. Wat gaan jullie vanmiddag doen, hebben jullie iets voorbereid of laten jullie de kinderen lekker hun gang gaan? Wat het ook wordt, geniet volop met en van de kinderen op deze modderdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s