in de vakantie, op de groep

Gekke feestdagen vieren in de zomervakantie

Hier in Brabant hebben we nog twee weken school te gaan voordat we vakantie kunnen gaan vieren. Ik kan niet wachten want ik vind werken in de zomervakantie echt een feest! Veelal mooi weer, kleinere groepen kinderen in een vrolijke vakantiestemming en heerlijk lange dagen om volop leuke, originele en verrassende activiteiten met de kids te doen. Ik ben er dol op!

In principe werken wij op de oudste BSO in vakanties niet met een thema of activiteitenprogramma maar bepalen we per dag met de kinderen wat we die dag gaan doen. Voor de zomervakantie heb ik echter altijd zo’n 20/25 activiteiten achter de hand voor de momenten waarop de kinderen er zelf samen niet uitkomen en voor de nodige afwisseling. Actieve activiteiten als kraak de code spellen, expeditie Robinson en speurtochten, maar ook creatieve activiteiten, techniek activiteiten en fotografie.

Tijdens het bedenken van mijn ‘achter-de-hand-programma’ kwam ik op Pinterest een overzichtje tegen van gekke, veelal Amerikaanse, feestdagen om met kinderen te vieren. Iets waar ik meteen enthousiast van werd en mee aan de slag wilde om zo de zomervakantie nog feestelijker te maken. Na wat vrolijke Google-uurtjes had ik aardig wat originele grappige feestdagen die allerlei aanknopingspunten bieden voor activiteiten met de kinderen en die ongetwijfeld voor heel wat lol gaan zorgen. De feestdagen zette ik in een verjaardagskalender welke op de groep komt te hangen.

Bij mij ging het bij heel veel van deze feestdagen meteen bruisen van ideeën, zo bedacht ik de volgende activiteiten;

  • Gekke bekken foto’s maken op Stick Out Your Tongue day
  • Eigen emoji’s ontwerpen op Emoji day
  • Smores maken op Milk Chocolate day
  • Tekeningen maken voor ouderen in een bejaardenhuis voor Cheer up the Lonely day
  • Zelf een muziekinstrument uitvinden en maken voor Uncommon Musical Instruments day
  • Picknicken op Eat Outside day
  • Een yoga workshop op Relaxation day
  • Een heerlijk luie hangdag met maskertjes, film kijken en gezelschapsspelletjes op Lazy day
  • Koekjes bakken en ijs maken voor Ice Cream Sandwich day
  • Legografie of trucfotografie voor World Photo day

Ideeën genoeg voor activiteiten waarmee je deze feestdagen kunt vieren en je kunt het zo groot of zo klein aanpakken als jezelf wilt. Ik kan in ieder geval niet wachten om met deze gekke feestdagen aan de slag te gaan en ben erg benieuwd naar wat de kinderen ervan gaan vinden!

Wil jij in de zomervakantie ook aan de slag met gekke feestdagen download dan de kalender hieronder. Zelf heb ik de originele namen van de feestdagen aangehouden, ik heb echter ook een versie gemaakt met de vrij naar het Nederlands vertaalde namen van de feestdagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s