activiteiten, op de groep

Onze vijf favorieten met regenweer

Het is maandagochtend en buiten is het nat, heel nat. Al de hele ochtend is het aan het regenen en het ziet er niet naar uit dat dit snel gaat stoppen…. Ook voor de rest van de week wordt er veel regen verwacht. Hoogste tijd dus om alternatieven te verzinnen voor de buitensportactiviteiten die ik deze week op het programma had staan. Gelukkig is dat niet zo moeilijk, er zijn genoeg dingen die we graag doen met regenweer.

Slopen

Een heerlijke klooi- en aanrommelactiviteit blijft het uit elkaar halen van elektronische apparaten. Met hamers, tangen en schroevendraaiers op onderzoek uit en volop ontdekken; hoe werkt het gereedschap, hoe krijg je het apparaat open en wat zit er eigenlijk allemaal in. (Zie ook https://opdebso.home.blog/2019/09/25/slopen/)

Lego uitdagingenspel

Twee weken geleden speelden we dit spel nog omdat het buiten te warm was om lekker te kunnen sporten, maar mocht het morgenmiddag hard regenen dan weet ik zeker dat Thom en Sep meteen roepen of we het legospel kunnen doen. Ook ik blijf dit een superleuk spel vinden om te doen, lekker alle lego omkiepen op tafel en kijken wat ze er van maken. Hoe we dit spel spelen lees je hier https://opdebso.home.blog/2020/03/25/het-lego-opdrachtenspel/

Pocket escaperoom

De pocket escaperoom spellen ontdekte ik van de zomer en zijn erg leuk om met een groep bovenbouw kinderen te doen. Hoewel het spel volgens de fabrikant voor 12 jaar en ouder is kan het spel prima door kinderen uit groep 6, 7 en 8 gespeeld worden. Het spel bestaat uit een verzameling kaarten die je één voor één moet bekijken, op sommige kaarten staat een stukje van het verhaal, andere kaarten bevatten aanwijzingen of raadsels die eerst opgelost moeten worden voordat je verder kan. Het spel werkt het best wanneer jij als pm-er de spelleider bent en de kaarten voorleest en omdraait, het is handig om het spel al een keer zelf gespeeld te hebben zodat je hints kan geven als dit nodig is. Ik speel dit spel met een groep van zo’n 10 kinderen en ben er dan ongeveer anderhalf uur mee bezig.

Spelletjesmiddag

Met regenweer vinden de kinderen het heerlijk om een spelletjesmiddag te houden en heel de middag gewoon lekker met zijn allen aan tafel spelletjes te doen. Eindelijk tijd om een keertje Koehandel uit te spelen of juist om meerdere korte spelletjes te spelen. Vaak spelen we de spelletjes in teams of tweetallen zodat iedereen met hetzelfde spel bezig is, supergezellig, zeker omdat er tijdens het spel heel wat afgekletst wordt.

Technisch knutselen

Doosjes, karton, kurken, rietjes, wc-rolletjes en ander materiaal op tafel, de lijmpistolen erbij en lekker aanklooien. In de winter ga ik weer met een cyclus technisch knutselen aan de slag waarin we een aantal weken aan één opdracht werken (zie ook https://opdebso.home.blog/2020/02/17/technisch-knutselen-drie-leuke-opdrachten/). Met regenweer mogen de kinderen helemaal zelf weten wat ze willen maken en kunnen ze lekker uitproberen en ontdekken.

Wij vermaken ons deze week wel ondanks de regen. En jullie? Wat zijn jullie favoriete activiteiten met regenweer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s