activiteiten, in de vakantie

Zomervakantie bingo

Nog één weekje school en dan begint hier in Brabant de zomervakantie. Zes weken lang hele dagen werken en leuke dingen met de BSO kids doen. Op de oudste BSO werken we niet met een vooruit bedacht activiteitenprogramma maar bekijken we per dag wat we gaan doen. Iedere morgen tijdens het fruit eten brengen de kinderen ideeën in, overleggen ze en bepalen ze samen wat we die dag gaan doen. Zo hebben we iedere dag een programma dat afgestemd is op het weer, de behoeftes van de kinderen, de groepsgrootte en de samenstelling van de groep.

Het dagprogramma bedenken gaat soms heel soepel en soms is er wat extra sturing van mij nodig, soms omdat met het overleggen niet iedereen gehoord wordt en soms omdat de bedachte activiteiten dingen zijn die we al heel vaak gedaan hebben of waar om een andere reden niet zoveel uitdaging in zit. Om de kinderen een beetje te helpen bij het bedenken van een uitdagend activiteitenprogramma maakte ik dit jaar een zomervakantie bingokaart met daarop 25 activiteiten die we kunnen gaan doen.

Op de bingokaart staan spellen die we graag spelen zoals honkbal, korte varianten van mijn cyclusactiviteiten zoals Wie is de Mol en onze favoriete vakantiespellen zoals het Lego uitdagingen spel. Het doel van de bingokaart is niet om deze vol te krijgen maar om de kinderen op ideeën te brengen op momenten dat we samen het dagprogramma verzinnen. We zullen vast niet alle activiteiten op de kaart gaan doen en er zijn ongetwijfeld activiteiten bij die we meerdere keren zullen doen. Ik ben nu al benieuwd welke activiteiten de kinderen uit zullen kiezen en welke andere leuke activiteiten zij gaan bedenken waar ik nog helemaal niet aan gedacht had.

Mocht je de zomervakantie bingokaart ook willen gebruiken dan vind je hier het bestandje. Fijne zomervakantie allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s