persoonlijk

Genietmomentjes

Werken op de oudste bso (groep 6, 7, 8) vind ik echt ontzettend leuk, ik werk nu ruim drie jaar op mijn huidige groep en geniet iedere dag volop. Vandaag deel ik met jullie mijn ultieme genietmomentjes.

Lekker samen knuffelen, ook op de oudste groep zijn er genoeg kinderen die het heerlijk vinden om even te knuffelen, tegen me aan te komen hangen of op schoot te kruipen. Zo fijn om te merken dat deze pre-pubers zich vertrouwd genoeg voelen op de groep om dat te doen, ik geniet daar altijd zo van.

De grappige, leuke, lieve onderonsjes met de kids. De meeste dagen is er met ieder kind wel een momentje (en met sommige kids meerdere) waarop we even een onderonsje hebben, een momentje dat alleen van ons is. Soms is dat een opmerking of grapje dat alleen wij tweetjes snappen, soms een herinnering aan een moment waar de rest niet bij was, soms ook een snelle knipoog, een kind dat even met zijn ogen rolt naar mij als iemand anders iets ‘doms’ doet of een kind even snel een tip, compliment of aanwijzing in zijn oor fluisteren. Kleine momentjes van verbinding!

Met zijn allen of met een groepje kids de slappe lach hebben. Regelmatig hebben we de slappe lach, soms weten we heel goed waardoor dat komt en soms ook niet, dan is het een keertje naar elkaar kijken en dan zijn we weg…..

Lekker mee sporten en spelen met de kids. Voetballen, honkbal, handbal vind ik allemaal superleuk om samen met de kids te doen. Lekker rondrennen en bewegen, de kinderen steeds vaardiger zien worden en stiekem zelf in bepaalde dingen ook nog een beetje beter worden.

Als kinderen mij verslaan. Ik vind het geweldig gaaf als kinderen mij bij een spelletje als Stratego of sporten als handbal of honkbal weten te verslaan. Die trotse koppies als ze van mij gewonnen hebben, sneller kunnen rennen, een door mij gegooide bal tegen hebben gehouden of mij hebben afgegooid, prachtig om te zien.

Goede gesprekken voeren. Wij praten op de groep echt overal over. Over de ruzietjes op school, toetsen en schooladvies, gebeurtenissen in de wereld, dingen die thuis gebeuren, verliefd zijn en verkeringen, maar ook over zoenen en seks, de puberteit en hoe je lichaam dan gaat veranderen. Zo fijn dat het vertrouwen in mij en de rest van de kinderen er is waardoor alles besproken kan worden. Daarnaast geniet ik enorm van de originele en soms grappige kijk die kinderen op dingen hebben.

Doordenkgrapjes. De bovenbouwleeftijd is echt de leeftijd van het doordenken, waarin doodnormale woorden als bal en paal tot grote hilariteit kunnen leiden. Soms kan er echt niets gezegd worden of iemand denkt door…… En als dan niet iedereen het doordenkgrapje snapt wordt het eigenlijk alleen maar nog grappiger.

Samen lekker gek doen. Stoeien, gekke bekken trekken, propjes schieten, legogevechten, tik tok dansjes uitproberen, kijken of we de split kunnen, het maakt niet uit. Lol hebben, lawaai maken, genieten en heel veel lachen met zijn allen.

Groeimomentjes; het kind dat je uit zijn schulp ziet kruipen, als iets voor de eerste keer lukt, als kinderen ontdekken dat ze het wel kunnen. Maar ook de momenten waarop ze elkaar helpen, voor anderen opkomen of helemaal zelf zonder inbreng van mij een conflict op weten te lossen. Ben zo trots op mijn kids op die momenten!

Lol met collega’s. Mijn oudste bso groep is maar een halve groep van 12 kinderen dus maandag, dinsdag en donderdag werk ik altijd alleen. Op woensdag zijn er op de hele bso bij elkaar maximaal 10 kinderen en werk ik ook alleen dus op vrijdag geniet ik extra van het werken met collega’s. Samen lekker gek doen, samen lachen, leuke, grappige of moeilijke momenten met elkaar delen, samen sparren en samen genieten!

Dit waren mijn ultieme genietmomentjes, wat zijn de momenten waarop jullie het meest genieten van en op je werk? Laat het me weten in de reacties!

Foto van Pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s