persoonlijk

7 keer wat ik zo leuk vind aan mijn werk

Al negentien jaar werk ik in de kinderopvang en geniet ik volop van ons mooie beroep. Ter ere van de dag van de pedagogisch medewerker zeven dingen die ik zo leuk vind aan ons werk.

  1. Kinderen zien groeien. Kinderen groter zien worden, zelfstandiger, vaardiger, socialer, verantwoordelijker en nog zoveel meer. Daar aan bij mogen dragen en de stralende koppies van de kinderen als ze weer een stapje verder of stukje beter zijn is wat mij betreft het allerleukste van ons werk.
  2. De leuke, grappige en ontroerende gesprekken. Gesprekken over wat op school, thuis of met de voetbal is gebeurd, gesprekken over wat er in de wereld allemaal gebeurd en gesprekken over gedachten en gevoelens. Soms leuk, soms spannend en soms verdrietig maar altijd geniet ik weer van het vertrouwen dat ik krijg.
  3. De vele knuffels die ik iedere dag weer krijg. Van peuters en kleuters die ik buiten of op de gang tegenkom, maar vooral van mijn oudste bso kinderen. Bij binnenkomst, als ze weer naar huis gaan maar ook tijdens het spel komt er vaak iemand even knuffelen of tegen me aanhangen, supergezellig.
  4. Lekker kunnen spelen op je werk. Voetballen, verstoppertje doen, proefjes doen, ik vind dat zelf allemaal ook nog steeds hartstikke leuk en doe graag met de kids mee. Wij hebben op het werk zelfs een ballenbak waar ik regelmatig met veel plezier induik!
  5. Volop kunnen lachen! Mijn bso kids zitten vol flauwe grapjes, gekke invallen en grappige streken waar ik iedere keer weer om moet lachen en aangezien lachen gezond is…..
  6. Leuke activiteiten bedenken en uitwerken. Ik vind het superleuk om (nieuwe) activiteiten te bedenken en stop daar veel tijd in. Acht afleveringen Wie is de Mol bedenken, een leuke speurtocht of een escaperoom activiteit, ik geniet al van de voorpret, krijg positieve energie van het bedenken en nog veel meer als ik zie met hoeveel plezier de kids meedoen.
  7. Last but not least, fijne oudercontacten. Soms gezellig even bijkletsen en grapjes maken maar ook serieuze gesprekken die soms heel persoonlijk worden. De momenten waarop je echt contact en verbinding hebt met ouders zijn zo waardevol.

Hoe is dat bij jullie? Wat zijn de dingen waar jij op je werk het meeste van geniet? Ik ben benieuwd…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s